"Можуть відійти в бік і поговорити там 30 хвилин": У Путіна анонсували зустріч із Зеленським

Формат зустрічі президента Росії Володимира Путіна і Президента України Володимира Зеленського стане відомий ближче до дати саміту "нормандської четвірки".

У Кремлі кажуть, що зустріч може посприяти тому, що будуть знайдені "розв'язки" в ключових проблемних питаннях. "Так чи інакше Путін і Зеленський поспілкуються. У випадку Путіна і Зеленського це набагато важливіше, ніж антураж зустрічі. Яким буде антураж, яким буде формат, напевно про це буде досягнуто домовленості вже ближче до самої зустрічі", – сказав речник президента Росії Дмитро Пєсков, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

"Можна припустити, що це буде зустріч не заради того, щоб все завести в глухий кут, а щоб справді спробувати знайти якісь розв'язки", – додав речник Путіна.

Водночас міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що контакт Путіна і Зеленського 9 грудня може дозволити прояснити позицію Києва по мінських угодах. "Контакт буде, безумовно, корисний, тому що ми дуже хочемо зрозуміти, як усе-таки після всіх неоднозначних, суперечливих заяв з Офісу Зеленського сам український лідер бачить рух до виконання мінських домовленостей", – сказав Лавров.

При цьому він наголосив, що "безглуздо гадати", наскільки повномасштабною, повноформатною стане зустріч двох президентів. "Буде зустріч у нормандському форматі: 4 лідери будуть там разом в один і той самий час. Як вже сказали в адміністрації президента, є можливість поговорити Путіну і Зеленському. Вона не буде формальною, тому що це станеться "на полях" іншого заходу", – глава МЗС Росії.

Лавров звернув увагу, що багато в чому залежить від української сторони, чи будуть президенти говорити про відносини двох країн. "Не ми скорочували двосторонні відносини, переривали транспортне сполучення. Якщо українська сторона, як зараз багато експертів у Києві говорять, зацікавлена в їх відновленні, думаю, що за нами "не заіржавіє", – додав він.

Формат і тривалість зустрічі Путіна і Зеленського залежатиме від графіка роботи лідерів під час саміту "нормандської четвірки", сказав помічник президента Росії Юрій Ушаков. "Є намір провести таку двосторонню зустріч. Просто багато залежатиме від того, як буде побудований графік роботи самої "четвірки". Навіть можуть відійти в сторонку удвох і поговорити там 30 хвилин, а можуть півтори години", – сказав Ушаков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...