Мріяв залишитись "невідомим героєм Рабиновичем": В Одесі затримали вандала, який розбив меморіальну дошку українському патріоту (фото, відео)

Співробітники Приморського відділу поліції кваліфікували пошкодження меморіальної дошки як хуліганство і негайно почали пошуки правопорушника.

У середу, 20 листопада, в Одесі правоохоронці затримали чоловіка, причетного до пошкодження пам'ятної дошки бійцеві «Правого сектора» Ігорю Іванову. В результаті пошуків буловикрито місцевого жителя, повідомили в регіональному главку Нацполіції, передають Патріоти України.

Чоловікові повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Про виявлення вандала, який розбив пам'ятну дошку десятника «Правого сектора» Ігорю Іванову, повідомив одеський активіст Дем'ян Ганул. За його словами, вандал знаходиться в поліції.

Активіст Дем'ян Ганул називає його - це 38-річний Олександр Євченко.
За словами чоловіка, він усвідомив всю тяжкість свого вчинку. «Чесно, все сталося через сімейну сварку. Я посварився з дружиною, напився, взяв кувалду, йшов по вулиці ... Згадався фільм «Джокер» - «зробив» фізіономію і став махати кувалдою. Коли дійшов до кута (перехрестя Преображенської і Дерибасівської, де перебувала дошка. - ред.), побачив великий магазин. Вирішив, що це - просто вивіска-табличка і ... вдарив по ній ... Мені дуже соромно за те, що зробив. Готовий відновити табличку, повісити її на місце. Приношу свої щирі вибачення рідним і близьким Ігоря Іванова ", - сказав Олександр Євченко.

За його словами, він проживає в Одесі з 2017 року, повністю аполітичний і до сих пір не знав, хто такий Ігор Іванов. «Ще раз підкреслюю: все сталося на грунті п'яного побутового конфлікту. Я поза політикою. У мене - сім'я, двоє дітлахів, молодшому з яких - дев'ять з половиною місяців», - стверджує затриманий.
Однак з'ясувалося, що Олександр Євченко збрехав, ніби він «людина аполітична» і «все сталося на грунті п'яного побутового конфлікту». Про це повідомляє в мережі учасник військової операції на сході країни Олександр Огородніков. «Хотів би сказати пару слів з приводу спійманого "Джокера", який розбив табличку Ігорю Іванову. Мені відразу здалася маренням його словесна ахінея з приводу "був п'яний", "не знав, кому присвячена табличка". І чуйка мене не підвела. Теоретично, звичайно, можливо, що він в пориві відчаю і п'яного чаду пішов бешкетувати по вулиці, але тоді були б розбиті вікна магазинів, машин або банків, що було б логічно для нападу безрозсуднїю агресії. Але, зауважимо, нічого не було пошкоджено, крім таблички. Що випадково опинилася під рукою не палиця, не арматура, а саме кувалда лише підтверджує, що був спланований злоумисел. Трохи промоніторивши сторінку нашого "аполітичного", стає ясно, що це адепт "руського миру", а за сумісництвом ***** н зі стажем. Вважаю, що потрібно, щоб суспільство проконтролювало суд над ним, і даний персонаж поніс максимальне покарання», - пише Огородніков.
Ось один зі скринів зі сторінки Євченка в соцмережі, які після моніторингу виклав активіст.

Характерно, що спілкується «Джокер» виключно в російській мережі «ВКонтакте», забороненій в Україні.

Слід зауважити, що ні в поліції, ні активісти не уточнюють, хто і яким чином «вирахував» і затримав підозрюваного. Нагадаємо, що активісти пропонували нагороду в розмірі понад 100 тисяч гривень за інформацію про вандалів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...