"Мумія повертається"? Названо дату можливої появи Кернеса в Харкові

Юристи розібрали процедуру вступу в мерство і заявили, що закон дасть Кернесу час на одужання.

Мер Харкова Геннадій Кернес, який був переобраний на третій термін, можливо повернеться в Україну з берлінської клініки «Шаріте» до 2 грудня, так як на цей день призначена сесія міськради, передають Патріоти України.

«Сесія Харківської міськради старого скликання призначена на 02.12.2020 року. У порядку денному - 27 питань! Включаючи бюджет-2021 і ... ох, яка несподіванка, зміни в Регламент!!!» - написав у Facebook депутат харківської міськради Ігор Черняк.
Юристи розібрали процедуру вступу в мерство і заявили, що закон дасть Кернесу час на одужання. Обмежень по термінах вступу на посаду нібито немає.
Так, адвокат Зінаїда Чуприна пояснила, що в разі, якщо причина відсутності політика поважна, то він може звернутися до територіальної виборчої комісії з відповідною заявою. Сесію з новообраними депутатами в Харкові хочуть провести 2 грудня. Якщо сесію проведуть, а мера ще не буде, його повноваження будуть передані декільком людям, але точно не на секретаря міської ради або віце-мера. Справа в тому, що їх тільки після присяги буде призначати глава міста.
«Якщо мер не прийняв присягу - вибирають тимчасову президію. Зазвичай в неї можуть входити від 3 до 5 чоловік, які будуть тимчасово виконувати обов'язки секретаря. Фактично вони будуть керувати містом», - зазначила Чуприна.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...