"Мумію Х*йла на довічне царство!": Путін нарешті визначився з останньою для себе посадою перед Мавзолеєм. Держдума розгляне відповідний законопроект

Законопроект дозволяє експрезидентам Росії довічно бути сенаторами.

Після того, як в Росії на загальнонаціональному референдумі проголосували за внесення змін до Конституції, якими президенту РФ Володимиру Путіну "обнулили" його президентські терміни, господар Кремля ініціював законопроект, що дозволить йому отримати довічну посаду. Відповідний проект закону Путін вніс у Думу в суботу, 31 жовтня, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Так, законопроект дозволяє експрезидентам Росії довічно бути сенаторами.

Як йдеться у документі, президент Росії, який припинив виконання своїх повноважень у зв'язку із закінченням терміну його перебування на посаді або достроково в разі його відставки, може стати сенатором довічно. Для цього він повинен подати до Ради Федерації відповідну заяву - з доданням необхідних документів. Заява може бути подана одноразово протягом 3 місяців з дня припинення виконання повноважень президента.

Також законопроект дозволить стати "довічними" сенаторами, що призначаються президентом, ще семи особам. Всього ж Путін після прийняття закону зможе призначити до Ради Федерації до 30 своїх представників, але більшість - на термін в 6 років.

"Призначення сенаторів є правом, але не обов'язком президента, і може здійснюватися на його розсуд в будь-який час", - зазначив глава комітету Держдуми з держбудівництва та законодавства Павло Крашенінніков, коментуючи внесений Путіним закон.

За словами Крашеніннікова, "довічними" сенаторами можуть бути призначені "громадяни, які мають видатні заслуги перед країною в сфері державної та громадської діяльності".

Якщо ж сенатор призначається від регіону, а не президентом, то він, відповідно до внесеного закону, повинен буде мати "ценз осілості": постійно проживати на території регіону протягом 5 останніх років або в сукупності протягом 20 років. Цей ценз осілості не застосовується до військовослужбовців та службовців Національної гвардії РФ.

Також у кандидата в сенатори не повинно бути судимостей не тільки за тяжкими статтями, а й за злочини середньої тяжкості.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...