"МВФ не проти субсидій", - Маркарова

Міністерка фінансів України розповіла, на чому наполягає Міжнародний валютний фонд у питанні тарифів на комунальні послуги для населення.

Оксана Маркарова

Про це Оксана Маркарова розповіла в ефірі "Сніданку з 1+1", передають Патріоти України.

У міністерки запитали, чому МВФ наполягає на тому, що тарифи для населення знижувати не можна. "Питання в ринковому утворенні тарифів. Ціна на природні ресурси повинна відповідати їхній ціні. Якщо ціна на газ є ринковою, тому уряд тим, кому треба допомогти – повинен допомагати через субсидії. А люди, які живуть у великих будинках повинні платити чесну ціну, а не бути теж субсидійованими. Тому що коли ми тримаємо низьку ціну на тарифи для всіх, це значить, що той, хто живе у маленькій квартирі і той хто живе у великому будинку платять однакову ціну. І це несправедливо. У всій Європі працює ринкова система", - заявила вона.

За словами Маркарової, МВФ не проти того, щоб кому потрібно зменшували ціни на тарифи (субсидії- ред.). "Уряд працює над тим, щоб не більше 15% доходів сім'ї витрачалося на комунальні тарифи", - зазначила міністерка.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Хіти тижня. "Это было, было...": Радянські звички, від яких краще позбутися

понеділок, 29 листопад 2021, 0:10

Зараз наше мислення зовсім змінилося, і пережитки минулого пора залишити там же ... Причем даже блюда, которые, по сути, сами хлебом и являются, потому что сделаны из такой же муки — макароны и пельмени, например, не говоря уже о тех же яйцах, только в...

З архіву ПУ. Просто і смачно: Рецепти пісних страв до Різдвяного посту (фото)

субота, 27 листопад 2021, 23:55

Різдвяний піст 2018-2019 почнеться 28 листопада і завершиться 7 січня. І у багатьох господинь знову виникає проблема – що приготувати? Асортимент продуктів щедріший, ніж під час Великого посту. Страви на рослинній олії можна готувати кожен день, а у св...