МВС придбає у ДП "Антонов" 13 літаків Ан-178 для Нацгвардії і ДСНС (фото)

Глава міністерства внутрішніх справ зазначив, що за технічними характеристиками цей літак - найкращий у своєму класі.

Міністерство внутрішніх справ України придбає 13 українських літаків Ан-178 для Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков сьогодні, 17 червня, на міжнародному авіаційно-космічному салоні "Paris Air Show - 2019", який проходить у Франції, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу МВС.

"Міністерство внутрішніх справ закупить 13 українських літаків Ан-178 для бійців Національної гвардії і рятувальників ДСНС. Контракт домовилися підписати вже цієї осені. Це перші літаки з українськими та європейськими, але без російських комплектуючих. Восени буде перший демонстраційний політ нової машини. Через 3 роки літаки вже будуть на службі", - розповів Аваков.

Також глава міністерства внутрішніх справ зазначив, що за технічними характеристиками цей літак - найкращий у своєму класі.

"Ан-178 підходить нам за всіма технічними характеристиками. Він використовуватиметься ДСНС для пожежогасіння, рятувальних операцій, а також для цілей Національної гвардії, починаючи з десантування, закінчуючи перевезеннями. Це класичний військово-транспортний літак, - сказав міністр.

Президент авіаконцерну "Антонов" Олександр Донець розповів, що робота над виготовленням літаків триває.

"Ми досягли консенсусу щодо технологічних моментів, пов'язаних із комплектацією цієї машини. Реальна робота над літаками вже почалася. Це буде сучасний цифровий літак із сертифікатом експлуатації", - зазначив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...