Ми - те, що ми їмо": Науковці назвали продукти, які викликають неприємний запах тіла

Інтенсивний та неприємний запах поту буває притаманний тим людям, у раціоні яких багато м'яса.

Навіть корисні продукти харчування, такі як спаржа, помідори й капуста, здатні зробити неприємним наш тілесний запах. Але особливо «небезпечна» в цьому плані риба, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Явище неприємного запаху тіла відоме в медицині як бромгідроз. Відштовхуючий аромат з'являється через природні бактерії, які живуть на людській шкірі та харчуються потім. Запах від тіла, - це запах продуктів їхньої життєдіяльності.

Британський вчений Чарльз Стюарт з'ясував, що появі специфічного тілесного аромату можуть сприяти помідори. Каротиноди й терпени, які містяться в них, діють таким чином, що людське тіло набуває запаху томатних стебел.

Якщо в людському організмі неактивний фермент, що дозволяє розщепити з'єднання триметиламіну, що міститься в рибі, тіло може почати неприємно пахнути. Людина з такою проблемою може її не помічати, але її неприємний запах будуть відчувати оточуючі.

Запах сірки може з'явитися у тих, хто їсть багато капусти. Різні її види є джерелом сірки, яка, крім іншого, викликає здуття й метеоризм.

Крім того, здуття кишечника через скупчення в ньому газу метанолу може стати наслідком вживання спаржі. Її вживання здатне зробити їдким запах поту. Також інтенсивний та неприємний запах поту буває притаманний тим людям, у раціоні яких багато м'яса.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...