"Ми бачимо, що на вулицях постійно з’являються знижки": Зеленський обіцяє знизити комунальні тарифи

Знайти вихід із ситуації з високими тарифами Зеленському допоміг представник Асоціації споживачів енергетики і комунальних послуг Андрій Герус.

Володимир Зеленський обговорив з експертами проблему високих комунальних тарифів в Україні та визначив найбільш ефективний спосіб, щоб мешканцям у поштові скриньки приходили платіжки з набагато меншими сумами за опалення, газ, електроенергію та іншу комуналку, передають Патріоти України з посиланням на Тoday.ua.

Андрій Герус зазначив, що в середньому у мешканців багатоквартирних будинків зарплата близько 10 тисяч гривень. При цьому громадяни змушені витрачати близько трьох тисяч гривень на оплату комунальних послуг. Проблема в тому, що постачальники піклуються про ринкової ціні, а не про баланс для споживачів.

Фахівець у галузі енергетики Стас Масевич заявив, що головною проблемою для споживачів, є монополія, а не дефіцит коштів. Через це ціни рухаються тільки в бік підвищення. А будь на ринку конкуренція — споживачі змогли б вибирати компанію з найбільш вигідними умовами.

«Це впливає на середній і малий бізнес. Ми бачимо, що на вулицях постійно з’являються знижки. Таке насправді може бути лише в умовах ринкової конкуренції. Ми поспілкувалися з експертами і звернули увагу, що 80% українського вугілля – в одних руках, а 85% електроенергії також в одних руках. Причому в тих самих. Про яку конкуренцію може йти мова?» — сказав президент України Володимир Зеленський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...