"Ми готові відповідати": Порошенко прокоментував заяву екс-соратника Януковича в ДБР

Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування за фактом можливої державної зради президента Петра Порошенка за заявою екс-заступника глави Адміністрації колишнього президента Віктора Януковича Андрія Портнова.

Заява до Державного бюро розслідувань екс-заступника глави Адміністрації президента України Андрія Портнова, в якій той звинувачує владу України у "провокуванні" РФ на агресію проти українських моряків у Керченській протоці є спробою зняти відповідальність з Кремля за військову атаку проти ВМФ України. Про це заявив Петро Порошенко під час відвідання "Книжкового Арсеналу" у Києві, передають Патріоти України з посиланням на Прямий.

"Я дуже уважно слідкую за тими звинуваченнями, які йдуть не від моїх ворогів, а від ворогів України. Бо якщо подається скарга у слідчі органи на те, що українські військові кораблі йшли боронити українське узбережжя Маріуполя у рамках рутинної ротації є провокацією проти РФ, і це спроба перекласти відповідальність з Російської Федерації – з країни-агресора (що визнано всім світом, прийнятий Азовський пакет санкцій) – і зараз п’ята колона намагається перекласти це на владу України. Хочу наголосити, що ми готові відповідати за це і ми не дамо цього зробити", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше близький соратник Віктора Януковича Андрій Портнов у заяві до ДБР вказав, що Петро Порошенко, "діючи умисно, у складі організованої групи осіб, володіючи всією повнотою інформацій про напружену ситуацію у Керченський протоці, високу вірогідність агресивних дій збройних сил Російської Федерації, повністю розуміючи ризики своїх дій у вигляді загрози життю, здоров’ю та свободі українських військовослужбовців, пошкодження та втрати військової техніки і зброї, наказав (або узгодив наказ) здійснити перехід корабельної групи ВМС 3С України з Чорного моря до Азовського моря через Керченську протоку, яка перебувала під повним контролем значно та очевидно переважаючих сил ВМФ Російської! Федерації".

Насправді ж українські судна здійснювали плановий прохід з порту Одеси до порту Маріуполя поблизу Керченської протоки, як і чимало разів до нападу російських кораблів. Це відбувалося і в період, коли Росія давно вже контролювала Керченську протоку. До 25 листопада 2018 року російські кораблі не мали жодних претензій до українських, проте чомусь саме того дня вирішили напасти на них.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...