"Ми тієї війни, яка могла бути, ще не бачили", - генерал Забродський про війська РФ на кордонах України

Нардеп підтвердив високий ризик нового вторгнення.

Росія розгорнула на кордонах України та окупованих територіях наступальне угруповання. Прогнози військових експертів про нове вторгнення росіян мають під собою серйозні підстави. Про це увечері 17 липня заявив генерал ЗСУ і депутат Верховної Ради Михайло Забродський в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", передають Патріоти України.

"Про угруповання, яке навколо наших кордонів. Це застосований так званий прийом завчасного стратегічного розгортання", - повідомив генерал ЗСУ. Він уточнив, що угруповання поки сформоване тільки частково, однак війська знаходяться в стані "високого рівня готовності" до нової агресії.

Забродський застеріг, що нова ескалація може бути набагато серйозніше, ніж події 2014 року. "Ми тієї війни, яка могла бути, ще не бачили. Я маю на увазі авіаційні засоби ураження, ракетного озброєння та іншого", - розповів військовий.

Він запевнив, що особливого приводу для нового вторгнення Росії не потрібно. "Якщо ми згадаємо події 14-го року, то в той час та сторона, як любить говорити наш президент ... особливо не ускладнювала собі життя пошуками казус беллі ... Їм було досить загальних гасел на кшталт захисту російськомовних. В останні 7 років вони підвели під цей казус беллі дуже серйозну ідеологічну та інформаційну "подушку", - поділився відомостями Забродський.

Він додав, що на першому етапі дана "подушка" спрацює ефективно. "А, як кажуть, головне почати. Це дуже небезпечно", - констатував військовий.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...