"Ми цього року були дуже чемні, і святий Миколай подарував нам багато подарунків", - снайпер ЗСУ Смайл (відео)

Журналісти побували на позиціях під тимчасово окупованою Горлівкою, відвідати хлопців і дівчат в Авдіївці, Водяному.

До дня Святого Миколая журналісти поспілкувалися з бійцями на передовій, щоб дізнатися їхню думку щодо цього свята. Крім того, українські воїни змогли привітати своїх рідних і навчилися співати пісню: "Ой, хто, хто, Миколая любить", передають Патріоти України з посиланням на Цензор.НЕТ.

м вдалося побувати на позиціях під тимчасово окупованою Горлівкою, відвідати хлопців і дівчат в Авдіївці, Водяному. Люди з різних регіонів країни, молоді і ті, які уже чимало прожили, поділилися своїми враженнями про це українське народне свято. Хтось з них навіть не здогадувався колись, що існує День Святого Миколая, адже жорстока "совєцька" пропаганда забороняла його. Тому в уяві людей був тільки Дід Мороз із червоним носом і Снігурочка, яка завдяки російським новорічним фільмам втратила свою казкову значущість.

Бійці розповіли нам про свої таємні побажання, що і коли дарував їм святий Миколай. Чи завжди подарунки були хорошими.

Багато чого, що вдалося почути від хлопців і дівчат, які захищають нашу країну, не ввійшло до сьогоднішнього репортажу. Бійці займаються делікатною роботою на передовій, тому не бажають світитися в інформаційному просторі. Інші не хотіли розказувати нічого на камеру, тому що в них не було дитинства як такого, і Миколай до них не приходив.

Сергій Варакін на псевдо Смайл є офіцером Збройних сил України і командує взводом снайперів, які виконують найпотаємніші бажання українських патріотів. Він першим поділився своїми спогадами і враженнями про День Святого Миколая. "Ми ніколи не святкували "совкове2 свято Діда Мороза. Наша родина завжди чекала на прихід Святого Миколая і Різдво. Адже це справжні українські свята з українськими традиціями. Що стосується мого підрозділу, то ми буди дуже хороші і чемні цього року, тому Святий Миколай приходив до нас цілий рік, за що ми йому дуже вдячні. Загалом, я хочу привітати усіх своїх побратимів, всю Україну з цими святами і побажати їм всього найкращого", - сказав Варакін.

Доброволець на псевдо Мельник надзвичайно хвилювався, коли його запитали, отримував він лозину під подушку за погану поведінку чи завжди був слухняний. Зрештою, він заспокоївся і розказав, як святкував День святого Миколая до війни. Адже, починаючи з 2014 року, Мельник воює проти російських окупантів, і дитинство для нього назавжди залишилося в минулому.

- День святого Миколая для мене суто родинне свято. Будучи дитиною, я завжди чекав його. І зараз чекаю, тому що разом з ним приходить казковий настрій, спокій.
- Тобі дарував святий Микола різку? Чи ти був слухняний завжди?
- Різку, що таке різка?
- Ну, лозину, щоб карати за погану поведінку.
- Аааа... Щось я заплутався, але лозина була. Зате тепер я хочу привітати всіх діток українських, всіх українців з цим величезним святом. Хай святий Миколай подарує вам здоров’я і нам Перемогу.

Андрій, боєць ЗСУ, він виріс у будинку для сиріт, тому його дитинство було не надто щасливим. "Я не мав сім’ї, тому щось розказати про "щасливе дитинство" не можу. В сирітському будинку ми відзначали Новий рік. Один із викладачів грав Діда Мороза, викладачка образотворчого мистецтва була за Снігурочку. Нам давали скромні подарунки, а вихователі після концерту йшли пити і на цьому свято закінчувалося. В нашому дитячому будинку були діти, які колись мали батьків, тому знали про святого Миколая. Вони розказували нам, що святий Микола приходив до них вночі з подарунками, які клав під подушку. Я завжди мріяв вирости, мати сім’ю і щоб до нас приходив святий Миколай: захисник скривджених, сиріт, бідних. Мрія здійснилася, в мене дружина і дитина в Одесі і до нас приходить святий Миколай, який приносить радість. Залишилося визволити Україну від кремлівських "рашистів", щоб Миколай приходив до всіх українців від Сімферополя до Львова, від Донецька до Чернівців", - розповів воїн

Олександр народився ще в Радянському Союзі. Тому зміст свята Миколая для нього був прихований. "Розумієте, що колись нам забороняли святкувати День Святого Миколая, ми більше були орієнтовані на Діда Мороза. Тепер в мене діти, дружина і наша сім’я відзначає це велике свято. Тому всіх українців вітаю з цим днем, зокрема і волонтерів, які цілий рік допомагали нам. Будьте здорові і Слава Україні!" - сказав Олександр.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...