"Ми твердо віримо, що переломний момент близько": У Volkswagen розповіли, коли електрокари "вб'ють" авто з двигунами внутнішнього згоряння

У німецькому концерні Volkswagen AG вважають, що ціни на електромобілі зовсім скоро зрівняються з їх бензиновими і дизельними побратимами і саме ця подія стане тим переломним моментом, який спричинить стрімке зростання продажів електричних моделей.

Таку думку озвучив Рейнхард Фішер, старший віце-президент Volkswagen Group, в коментарі виданню Automotive News на заході 2019 CAR Management Briefing Seminars, передають Патріоти України.

«Ми твердо віримо, що переломний момент близький, і що таким переломним моментом стане рівність ціни. Як тільки люди подолають страх перед чимось новим, електромобіль стане для них найкращим вибором.
Я не думаю, що для цього нам доведеться дуже багато переконувати потенційних покупців. По-перше, людям цікаво, а по-друге, коли справа доходить до холодних розрахунків, виявляється, що володіння повністю електричним автомобілем обходиться приблизно вдвічі менше, ніж бензиновим автомобілем», - зазначив Рейнхард Фішер.
Він розповів, що в компанії проводили фокус-групи з метою з'ясувати основні страхи покупців автомобілів, які заважають їм вибрати електричну модель. Як екзотичну причину Фішер назвав переживання з приводу водіння електромобілів в дощ і по калюжах, так як всі дорослі знають, що «електрика і вода несумісні». З більш реальних побоювань він зазначив недостатньо розвинену інфраструктуру для зарядки батарей. Тут він нагадав, що сто років тому бензин продавали в аптеках і заправити перші автомобілі було вельми нетривіальним завданням. Однак все змінилося, коли продажі ДВС-моделей стали рости - на даний момент в США налічується 122 тисячі заправок і на аналогічне вибухове зростання в Volkswagen розраховують і в сфері зарядних станцій для електромобілів.
Природно, в даному питанні представник керівництва Volkswagen AG покладає особливі надії на нову лінійку компанії VW ID, продажі якої сподіваються довести до позначки 2-3 млн електромобілів на рік вже до 2025 року.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...