Миколаївські медики відмовилися навіть оглянути жінку з коронавірусом і випроводили додому (фото)

Спочатку вона лікувалася вдома, але коли стан погіршився, викликала "швидку". Медики, що прибули на виклик, жінку оглянули, але госпіталізувати відмовилися.

У Миколаєві медики відмовилися ушпиталити пацієнтку з коронавірусом і ураженням легенів 30%. Свою відмову вони аргументували тим, що "приймання пацієнтів закінчено". Про це у Facebook розповів житель Миколаєва Володимир Алєксєєв, передають Патріоти України.

За його словами, у його 62-річної матері діагностували коронавірус. Спочатку жінка лікувалася вдома, але коли стан погіршився, викликала швидку. Медики, що прибули на виклик, жінку оглянули, але госпіталізувати відмовилися.

"Вони сказали "нічого страшного у вас, якщо хочете, робіть КТ за свій рахунок, але ми вам направлення давати не будемо і госпіталізувати не будемо", - розповідає Володимир.

За його словами, КТ вони зробили, витративши 1200 гривень. Воно показало, що у жінки уражено 30% легенів. Тоді син з матір'ю пішли з результатами в приймальне відділення лікарні. Там жінку відмовилися навіть просто оглянути.

"Лікар, сказав, що він взагалі-то до 15:00 (а було вже близько 16) і просто випадково затримався. Після мого прохання "ви можете її хоча б подивитися?" втрутилася жінка з приймальні, ПІБ не знаю, відмовилася представлятися, сказала, цитую дослівно "я тут взагалі піддана Великобританії. У вас є сімейний лікар, вона за вас отримує зарплату 20 тисяч гривень, і нічого не робить, ось нехай вона вас і лікує. А якщо вона напише в довідці, що вона тупа (так і сказала), і не знає як вас лікувати, ось ви з цією довідкою приходите, і ми тоді вас подивимося", - розповідає Володимир Алєксєєв.

За словами чоловіка, він "вийшов" на головлікарку лікарні, яка перетелефонувала на приймальне відділення і попросила оглянути матір Володимира. Там медпрацівниця сказала: "Я нікому нічого не винна, окрім як своїй матері", тож на огляд жінка того дня так і не потрапила.

Після цього син звернувся телефоном до керівництва області, і тільки після цього хвору на коронавірус жінку ушпиталили до Обласної клінічної лікарні.

"Там відразу поставили крапельницю, провели огляд. Дуже уважний персонал і взагалі - інший світ. Поки у нас в країні виділяють мільярди на боротьбу з COVID-19, ось такі "царьки" і боги в приймальних відділеннях, як в 1 міськлікарні, вирішують, кому жити, а кому вмирати. Хто у нас відповідає за міську лікарню №1? Як на хворих, так і на свого головного лікаря там просто "кладуть". І на місці моєї мами може бути інша мама, бабуся, яка просто помре вдома через несвоєчасно надану допомогу після такого "приймання".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...