МЗС РФ від цього скаженіє: "Росія не отримала і не отримає запрошення на 80-річчя початку Другої світової", - Чапутовіч

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в ході травневих переговорів з польським колегою Яцеком Чапутовічем підняв питання відсутності запрошення для Росії на вересневі меморіальні заходи до 80-річчя початку Другої світової війни.

Яцек Чапутовіч

Глава МЗС Польщі заявив, що Росія не отримала і не отримає запрошення, передають Патріоти України з посиланням на ЄП.

"Запрошені держави НАТО, Європейського Союзу та Східного партнерства. Ми хочемо відзначати цю дату в нашому, європейському колі. Також справа в тому, що 1 вересня 1939 року Росія не була стороною війни, хіба що в контексті пакту Ріббентропа-Молотова, який в певному значенні розв'язав Гітлеру руки. Росія вступила у війну 17 вересня в якості союзника Гітлера, зробивши агресію проти Польщі. у січні 2020 року ми відзначатимемо 75-ту річницю визволення концтабору Аушвіц, в цьому випадку візит російської делегації буде прийнятним", - сказав Чапутовіч.

Глава польської дипломатії зазначив, що для Лавров також скаржився на знесення в Польщі пам'ятників, пов'язаних з Червоною армією. "У відповідь я сказав, що могили солдатів, кладовища ретельно охороняються, і виникла думка, що, можливо, це потрібно чітко показати російським журналістам. Що стосується символів комунізму, то ми маємо право їх усувати. Я заявив про готовність до розмов з Росією на історичні теми щонайменше в рамках комісії з важких питань, майже не працює. з боку Росії, однак, немає достатньої відкритості з цього питання. Міністр Лавров також торкнувся питання відсутності запрошення на вересневі заходи до 80-річчя початку Другої світової війни", - зазначив Чапутовіч.

Міністр підкреслив, що "незважаючи на відмінності, ми повинні розмовляти". "Деякі питання, можливо, вдасться вирішити", - підкреслив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...