На "47 тисяч Зеленського" жити не хочуть: Скільки отримують у Кабміні в період короновірусних обмежень (інфографіка)

Уряд України урізав зарплати міністрів і ряду чиновників, однак невелика лазівка дозволяє отримувати більше встановленого максимуму.

Про те, скільки в квітні отримали державні службовці, - передають Патріоти України з посиланням на Слово і діло.

"Згідно з ухваленними змінами до держбюджету, зарплата не зможе перевищувати розмір 10 мінімальних, тобто зможе скласти максимум 47 230 гривень. Однак є невелика лазівка: в цю суму не входять матеріальна допомога, допомога на оздоровлення, допомога по тимчасовій непрацездатності та відпускні", – зазначає видання.

Найбільше в цьому місяці отримав віце-прем'єр і міністр цифровий трансформації Михайло Федоров – 113,9 тисяч гривень. Він отримав компенсацію за невикористану відпустку і допомогу по тимчасовій непрацездатності.

Міністр оборони Андрій Таран заробив 78,5 тисяч гривень, а міністр розвитку економіки Ігор Петрашко – 64,4 тисяч гривень, але обидва через обмеження отримають тільки по 47 230 гривень.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заробив 63,3 тисячі гривень, але йому виплатять перерахунок зарплати за минулий період, і чиновник отримає більше.

Міністр фінансів Сергій Марченко заробив 49 785 гривень.

Мінімальну зарплату 47 230 отримали прем'єр-міністр Денис Шмигаль, віце-прем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, міністр охорони здоров'я Максим Степанов, міністр у справах ветеранів Сергій Бессараб, міністр юстиції Денис малюська.

Менше всіх заробила виконуюча обов'язки міністра освіти і науки Любомира Мандзій – 46 тисяч гривень.

Також понад 100 тисяч заробили кілька заступників міністрів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...