На 89-му році життя помер відомий мовознавець, автор 20 підручників з української мови

Ющук завідував кафедрою слов'янської філології Київського міжнародного університету.

Іван Ющук

У Києві на 89-му році життя помер мовознавець, літературознавець і перекладач Іван Ющук. Він став автором 20 новаторських підручників з української мови для середніх та вищих шкіл. Займався дослідженням Голодомору-геноциду українців 1932—1933 років, передають Патріоти України.

"Сьогодні зранку не стало нашого діда. Прожив 88 років, більшу частину життя присвятив наполегливій боротьбі за українську мову і українську Державу. Завжди пам'ятатимемо", - написав у Facebook онук Михайло Кублій.

Іван Ющук народився 3 жовтня 1933 року в селі Чорників Володимир-Волинського району на Волині. Батьки працювали в колгоспі.

Закінчив відділення чеської мови й літератури Львівського державного університету. Досліджував сербську літературу. Викладав у Київському педагогічному інституті іноземних мов.

Із 1994 року завідував кафедрою слов'янської філології Київського міжнародного університету. Професор.

13 років був ведучим програми "Як ми говоримо" на радіо "Культура". Очолював київське об'єднання товариства "Просвіта".

Вдівець. Дружина Людмила була філологом. Залишилося двоє дітей: донька Лариса — кібернетик, син Олег — програміст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...