На честь "української народної пісні": Як у космосі з'явилася зірка "Putin-Huilo!" (фото, відео)

Росія спробувала оскаржити рішення астрономів назвати одне з космічних тіл "Putin-Huilo!" на честь президента РФ Володимира Путіна, але отримала відмову.

Про це в ефірі ObozTV розповів один з авторів ініціативи щодо перейменування, український громадський і політичний діяч Андрій Юсов, передають Патріоти України.

"Було таке. Це абсолютно серйозно, документи отримані. Є саме така зірка, названа на честь "української народної пісні" – це так було сформульовано", – розповів Юсов.

"Це американська наукова асоціація, офіційний реєстр. Асоціація збирає благодійні пожертви на розвиток науки, натомість у своєму реєстрі називають зірки. Була група активістів, які так назвали одну з зірок", – пояснив він.

За словами активіста, росіяни намагалися оскаржити рішення, видання "Московський комсомолець" писало офіційні запити в асоціацію. "Американські колеги відповіли, що у нас цензури немає, ми не Росія, ми отримали гроші на розвиток американської науки і в обмін внесли до реєстру зірку з такою назвою. Якщо вам не подобається, назвіть свою зірку по-іншому. Відтоді це не тільки пісня, не тільки мем і футбольна кричалка, а й зірка на небосхилі", – зазначив Юсов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...