На Дніпропетровщині поліція "зробила" з воїна АТО вбивцю: Що трапилось

Криворізьке відділення Національної поліції України втрапило у гучний скандал через інцидент із військовополоненим Русланом Сугаком.

На початку грудня ЗМІ з посиланням на правоохоронців поширили інформацію про те, що бійця АТО, який зник у 2014 році під час Іловайського котла, оголосили в розшук нібито за умисне вбивство. Після вибуху скандалу поліція вибачилася і назвала подію помилкою. Першим на дивне непорозуміння звернув увагу депутат Криворізької місцевої ради Микола Колесник, опублікувавши на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook обурений пост. До нього були прикріплені фотографії документів, у яких зазначена причина розшуку воїна АТО, передають Патріоти України.

Так, Колесник написав, що мати зниклого солдата входить до групи ОПУ з питань полонених, заручників, безвісти зниклих та політичних в'язнів.

"Наступного четверга обов'язково порушимо це питання на засіданні робочої групи, адже це на рівні знущань вже, це якісь системні тортури родин, які обпечені війною і чекають, чекають попри все..." – підсумував Колесник.

Користувачі соціальної мережі емоційно відреагували на даний пост. Дехто припускає, що у поліції існує якийсь шаблон із розшуку і туди просто вставили дані Сугака.

"Я думаю, що у них був шаблон розшукуваних і вони вставили туди дані Героя..." – написав один з користувачів.

Незабаром після цього у групі Криворізького відділення національної поліції в Facebook був опублікований пост з вибаченнями за помилку. У ньому повідомили, що співробітник, який подав недостовірні дані в ЗМІ, понесе дисциплінарне покарання.

"За даним фактом розпочато службову перевірку. Поліцейський, який надав недостовірні дані для розміщення у засобах масової інформації, буде притягнутий до дисциплінарної відповідальності", – заявили у пресслужбі поліції.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...