На Донбасі засуджений за "сепаратизм" чиновник став "Почесним громадянином"

У 2014 році Баканов був головою так званої «дільничної виборчої комісії» на псевдореферендумі і його підпис стоїть на «протоколах» про результати «голосування».

У Сіверську Донецької області звання почесного громадянина міста присвоїли чиновнику, який раніше був засуджений за сепаратизм. Про це 14 вересня пише місцеве видання «Вчасно» з посиланням на активіста Віталія Гатченка, передають Патріоти України.

Повідомляється, що звання «Почесний громадянин міста Сіверська» було присвоєно депутату Сіверської міської ради Сергію Баканова на сесії міськради під головуванням мера міста Василя Масюженка. Відповідний знак і посвідчення вирішено було урочисто вручити під час святкування Дня міста.

За словами Віталія Гатченка, Баканова засудили за умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України. У 2014 році Баканов був головою так званої «дільничної виборчої комісії» на псевдореферендумі і його підпис стоїть на «протоколах» про результати «голосування». У лютому 2019 суд визнав його винним і призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 1 рік.

«Отже, міська рада присвоїла звання почесного громадянина міста сепаратистові, вина якого доведена в судовому порядку, а судимість не знята», - каже активіст.
Крім цього Віталій Гатченко повідомив, що на сесії виносили питання про присвоєння звання почесного громадянина двом жителям міста - вже згаданому Сергію Баканова і Ользі Тужиковій, яка теж є чинним депутатом міськради і теж була засуджена за аналогічний злочин. «Чому люди, які зрадили Батьківщину і були засуджені, залишаються при владі - це питання для СБУ. Якщо вони мають судимість, вони повинні скласти повноваження, вони не можуть бути депутатами», - вважає Віталій.
Близько 10 активістів та представників громадськості прийшли на прийом до мера Сіверська Василя Масюженка з вимогою не підписувати рішення. «Ми вимагаємо, щоб мер не підписував це рішення, тому що не хочемо, щоб завтра на святкуванні Дня міста цей зрадник стояв перед народом і приймав вітання. Це реванш сепаратизму, це неприпустимо», - сказав активіст.

За його словами, мер Масюженко поки не відповів на вимоги громадськості.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...