На Донеччині затримали чоловіка, який зіпсував рекламу з обличчям посібниці сепаратистів

Штепа розмістила в місті передвиборчу рекламу, порушивши чинне законодавство.

38-річний мешканець Миколаївки Слов’янського району зіпсував передвиборчу рекламу скандальної Нелі Штепи написами: «Русіш швайне» та «Ніколи знову». Про це повідомляє Громадська мережа Опора, передають Патріоти України.

Чоловіка невдовзі спіймали місцеві правоохоронці та відкрили кримінальне провадження. «До поліції надійшло повідомлення про пошкодження сітілайтів, які розташовані по бульвару Пушкіна у Слов'янську. Особу причетну до правопорушення встановили співробітники патрульної поліції. Ним виявився житель Миколаївки 1985 року народження», – пояснила старша інспекторка Слов'янського відділу поліції, капітан поліції Марія Тюріна.

Колишня мер Слов’янська Штепа розмістила в місті передвиборчу рекламу з порушенням чинного законодавства. Тому чоловіку загрожує лише штраф або громадські роботи за «дрібне хуліганство».

В іншому випадку – коли б подія сталась посеред виборчої кампанії – проти нього відкрили б справу за статтею про перешкоджання діяльності кандидата, пояснюють в Опорі.

Неля Штепа була мером Слов’янська за часів президентства Віктора Януковича й входила до «Партії регіонів». 11 липня 2014 року її затримали за підозрою у сепаратизмі. Суддям вона заявила, що закликала Путіна ввійти до Слов’янська і «захистити» її нібито через тиск бойовиків. У жовтні 2014 року прокуратура Харківської області вимагала для жінки довічного терміну ув’язнення, проте вже у вересні 2017-го суд випустив Штепу під домашній арешт. За рішенням Європейського суду з прав людини Штепа отримала 3600 євро компенсації від України за «порушення права на свободу».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...