"На їх місці могли бути справжні патріоти": У мережі розгорівся скандал через двох жінок зі списку полонених, які захотіли лишитися в "ДНР" (відео)

Двоє жінок зі списку полонених українців, яких Київ вимагав звільнити з ОРДЛО, відмовилися повертатися в Україну нібито через те, що відчувають там небезпеку.

Екснардеп Борислав Береза повідомляє в Facebook, що жінок, яких хотіли звільнити в рамках обміну полоненими, звати Ольга Терлецька і Марина Волкова, передають Патріоти України.

«Цих двох вніс у список великий перемовник з ОП Єрмак (помічник президента – ред.)? Це на них планували обміняти беркутню і харківських терористів? Замість кримських татар Єрмак захотів виміняти цих? Або їх насильно в список всунули? Цікаво, яке виправдання вигадуватимуть тепер на Банковій?», – пише Береза.

На відео Терлецька і Волкова пояснюють пропагандистам, що їх затримали в «ДНР» за перевіз сімейної пари, яка виявилася нібито шпигунами з України. «Нас попросили перевести двох людей. Ми їхали як би з боку України сюди, і я запитала, що за люди. Кажуть: «Ну сімейна пара, їх там пресують в Україні, важко живеться, і вони хочуть жити в Донецьку». Ми їх взяли, привезли. Маруся їх ще прихистила вдома на ніч. Через три місяці нас забрали на бесіду. Виявилося, що ми привезли шпигунів під виглядом сімейної пари», – розповідають жінки.

За їх словами, українських шпигунів заарештували, а з ними лише провели бесіду. «Вони нам сказали, що їм дуже погано живеться в Дніпропетровську і вони хочуть переїхати в Донецьк, тому що набагато більше перспектив. Претензій до правоохоронців «ДНР» немає. Подивіться на нас, ми схожі на людей, які сиділи в полоні?», – зазначили Терлецька і Волкова.

На питання пропагандистів, чи відчували вони побоювання за своє життя, якби повернулися в Україну, жінки відповіли ствердно. Також вони додали, що є місцевими жителями.

У мережі користувачі обурюються через те, що українська сторона внесла в список на обмін жінок, “арешт” яких у «ДНР» здається фейковим. Багато українців зазначили, що на їх місці могли бути справжні патріоти, які змогли б повернутися в Україну в рамках обміну.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...