На карантин не збираються: Евакуйовані з Польщі українці спокійно розгулюють по Львову

20-21 березня п'ять українських спеціальних поїздів вивозять українців з Польщі в Україну. Потяги відправляються з Перемишля, зупиняються у Львові, кінцева зупинка в Києві.

Людям вимірюють температуру, але не ізолюють. Багато громадян, які прибули до Львова, гуляли по місту, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Трьох молодих людей журналісти видання зустріли на площі «Ринок». Всі вони приїхали до Львова поїздом з Перемишля. Дмитро Клаповщук працював 5 останніх років у Варшаві. Через обмежувальні заходи, пов'язані з карантином в сусідній державі, тимчасово не працює. Про те, що дістатися до України можна 20 березня спеціальним поїздом дізнався з інтернету. У Перемишлі з Варшави троє молодих людей доїхали автомобілем, заплативши водієві гроші. Купили квитки до Львова.

За словами Дмитра, на вокзалі їх попередили про карантин і заходи безпеки, виміряли температуру, а також склали списки усіх, хто виїжджав з Польщі. «На кордоні стандартна процедура, виміряли температуру, так і на українській стороні. Приїхали, не було багато людей на вокзалі. Були передбачені автобуси в найближчі міста, в тому числі і в Рівне, ми так і поїдемо», - розповів Дмитро.

У центрі Львова журналісти зустріли і інших людей, що повернулися з Польщі. Люди не самоізолювались, а вільно гуляли по місту, незважаючи на карантин.
Керівник департаменту охорони здоров'я Львівської обласної держадміністрації Андрій Васько зазначив, що з двох перших поїздів у Львові вийшли близько 300 осіб не тільки з Львівської, а й Закарпатської, Тернопільської, Івано-Франківської, Рівненської, Хмельницької, Вінницької та інших областей. Вони пройшли епідеміологічний контроль на станції Мостиська. І ще один температурний скринінг і огляд відбувся безпосередньо на вокзалі у Львові. «Ніхто з повернутих не потребував госпіталізації. Всі, хто мав власний транспорт, роз'їхалися. Жителям інших областей порадили як краще дістатися додому», - зазначив Васько.
Людей привозять до кордонів Львівської області, а далі, каже чиновник, вони пересідають на інший транспорт. Всіх людей внесли в спеціальні реєстри і передали дані в департаменти охорони здоров'я різних областей і по ним будуть спостерігати сімейні лікарі.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...