На Харківщині громадським активістам підпалили авто і кинули в будинок гранату

Подружня пара виступає проти розроблення та експлуатації піщаних кар'єрів на території громади.

У селі Сороківка Харківської області на дах будинку в ніч на 5 лютого кинули гранату, а два автомобілі мешканців будинку, Audi Q7 і Kia, підпалили. Про це повідомляє відділ комунікацій обласного управління Нацполіції, передають Патріоти України.

"Після огляду транспортних засобів правоохоронці встановили, що пожежа сталася внаслідок підпалу. Також із місця події вилучені уламки корпусу гранати та запал", – повідомили в поліції.

Поліція відкрила два кримінальні провадження: за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) і за ч. 2 ст. 115. (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Покарання за ці злочини передбачає до 15 років позбавлення волі.

Правоохоронці шукають зловмисника.

Як зазначило "Суспільне", сім'я, яка живе в будинку, пов'язує вибух і підпал зі своєю активною громадянською позицією. Подружня пара виступає проти розроблення та експлуатації піщаних кар'єрів на території громади. "Цей кар'єр транспортує незаконно пісок через шість сіл єдиною дорогою до міста Харків. Рух великовантажного транспорту цією дорогою заборонений правилами дорожнього руху", – пояснила мешканка будинку Наталія Шибаєва.

Жителі села судяться з підприємством.

Шибаєва розповіла, що спочатку загорілися машини, вона із чоловіком кинулася їх гасити, поки дитина телефонувала в поліцію. Коли приїхали правоохоронці і ДСНС, з'ясували, що у вікно будинку на другому поверсі кинули гранату, вона розірвалася у водостоку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...