На Хмельниччині чиновниця Пенсійного фонду "віджимала" у підлеглих частину зарплати (фото)

Внаслідок протиправних дій лише впродовж двох місяців керівництво ГУ ПФУ заволоділо грошима у розмірі 211 тисяч гривень.

Злочинна організація привласнювала кошти працівників Головного управління ПФУ на Хмельниччині та його територіальних підрозділів, які були передбачені на оплату праці. Про це інформує пресслужба Нацполіції у Хмельницькій області, передають Патріоти України.

Силовикам вдалося встановити, що начальниця ГУ ПФУ розробила план для отримання неправомірної вигоди від підлеглих працівників. Схема злочинного збагачення наступна - вона отримувала частину заробітної плати деяких підлеглих (виплати за інтенсивність праці), користуючись тим, що вони перебувають у службовій залежності від неї.

Для реалізації цього плану вона залучила до незаконної схеми ще чотирьох осіб, а сама схема діяла з 2019 року. Внаслідок протиправних дій лише впродовж двох місяців керівництво ГУ ПФУ заволоділо грошима у розмірі 211 тисяч гривень.

Під час обшуку силовики виявили та вилучили неправомірно отримані кошти в розмірі 104 600 гривень. Загалом з кабінетів посадовців з ГУ ПФУ у Хмельницькій області вилучено грошові кошти у різній валюті на суму понад мільйон гривень.

Організатору та двом учасникам схеми повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених одразу трьома статтями Кримінального кодексу. Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на тривалі терміни.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...