"На кладовищі на вашу зачіску ніхто дивитися не буде": Кличко жорстко відповів киянам на запити про послаблення карантинних заходів

Мер Києва Віталій Кличко жорстко звернувся до жителів міста і заявив, що громадський транспорт, салони краси і масажні кабінети столиці не відновлять роботу до спаду зараження коронавірусом COVID-19.

Про це глава Києва сказав 1 квітня в ефірі одного з телеканалів, передають Патріоти України.

Він прокоментував можливе відкриття такого типу закладів. "Нелогічно виглядає. З одного боку, обмежуємо пересування містом, вводимо більш жорсткі заходи, а потім дозволяємо різним салонам і перукарням працювати. Таке питання було підняте, ми розглядаємо такі можливості в майбутньому, коли пік захворювання вже буде пройдено", – зазначив Кличко.

Він додав, що вже почалася обробка алгоритму виходу столиці України з критичних умов, але поки про відкриття салонів мова не йде.

Відповідаючи на запитання, чи означає це, що до 24 квітня жінкам доведеться самостійно робити манікюр і зачіски, мер Києва сказав: "Так, вибачте, будь ласка. Мер Палермо сказав дуже жорстку річ: "Вибачте, на кладовищі на вашу зачіску ніхто дивитися не буде".

Така ж ситуація, за словами глави міста, і з можливим відновленням роботи громадського транспорту, зокрема і метро. "У нас тільки 132 випадки, а якщо у нас захворювання буде рахуватися тисячами випадків... Незважаючи на те, що медичні системи в Італії, Іспанії, США набагато кращі, ніж в Україні, вони не можуть впоратися з цим. Це (збільшення кількості хворих. – Ред.) може призвести до колапсу медичної системи. Якщо кількість захворювань буде рахуватися тисячами, єдине, що можемо вам рекомендувати – залишатися вдома і читати "Отче наш", – підсумував Кличко.

Справа в тому, що раніше з'явилася інформація про те, що у Києві під час карантину через поширення COVID-19 можуть відкрити перукарні, але не будуть робити цього протягом, щонайменше, тижня.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...