На літню спеку розраховувати не варто: Синоптики розповіли про погоду на липень

Перша десятиденка липня «порадувала» українців «вересневою свіжістю».

Деякі синоптики обіцяють, що така дощова і холодна погода протримається весь другий місяць літа, а на спеку розраховувати не доведеться. Чи справді така погода утримається в Україні на піку літа, журналісти вирішили дізнатися у відомих українських синоптиків, передають Патріоти України з посиланням на Факти.

Як повідомив начальник відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Владислав Билік, найближчим часом не варто розраховувати на зміну синоптичної картини. "Погода в Україні залишиться, такий же, як і в минулі дні, - сказав Владислав Билік. - Найближчим часом, але всій території країни буде прохолодно, можливі короткочасні дощі."
У четвер, 11 липня, дощі очікуються по всій країні, вони будуть супроводжуватися поривами вітру, швидкість якого досягне 10 метрів в секунду. На заході вдень очікується 18 градусів тепла, а на півдні стовпчики термометрів піднімуться до позначки плюс 25.У п'ятницю, 12 липня, Україну накриють грози з сильним вітром. У Львівській області вдень буде досить холодно, всього лише плюс 18. Найтепліше в п'ятницю буде в Херсонській області - до 25 градусів тепла.У суботу, 13 липня, грозові дощі з сильними поривами вітру збережуться всюди, крім центральних та південних областей. Температура буде такою ж, як і в п'ятницю.У неділю, 14 липня, на півдні та сході дощі практично припиняться. Вдень на заході буде холодно, там очікується не більше 19 градусів тепла, а ось на півдні стовпчики термометрів сягнуть позначки плюс 25.У понеділок, 15 липня, короткочасні дощі пройдуть на заході, півночі та в центрі України, вони будуть супроводжуватися сильними поривами вітру - до 10 метрів в секунду. Вдень стовпчики термометрів на заході опустяться до позначки 19 градусів тепла, на півдні країни очікується до 23 градуса тепла, а вночі похолодає до плюс 8.А ось народний синоптик Володимир Деркач сказав, що на зміну холоду скоро прийде тепло. "Але сильної спеки не буде, так як можливі дощі, - говорить народний синоптик. - В середині липня помірне тепло буде чергуватися з холодом, а ось опадів не буде. Друга декада місяця очікується дощової і прохолодною. А ось кінець липня не поліпшить загальну картину: можливі дощі, а погожих і теплих днів буде мало."
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...