На Луганщині пенсіонер живе у підвалі свого згорілого будинку (фото)

Наприкінці вересня біля Сєвєродонецька Луганської області загорівся ліс. За кілька годин вогонь перекинувся на найближчі селища. Сиротине вигоріло майже повністю.

71-річний пенсіонер Володимир один з небагатьох, хто залишився у населеному пункті. Він живе у підвалі свого згорілого будинку. Про це на своїй фейсбук-сторінці розповів журналіст Олександр Махов, передають Патріоти України.

За його словами, держава видала Володимиру 300 тисяч гривень на відновлення будинку. Але цих грошей не вистачає. Та й він сам не встигає побудувати будинок знов самотужки.

Поки що він поселився під руїнами свого будинку, у підвалі. У невеличкій кімнаті є продукти та саморобне ліжко. Приміщення опалює обігрівачем і спить в одязі. Коли стає дуже холодно, просить прихистку в сусідки. За це він віддячує їй фізично, зокрема рубає дрова.

Вогонь не пошкодував нічого, згоріли всі речі та господарство (кури та свині). Пенсіонер встиг врятувати документи, автомобіль та собаку.

У пожежі восени 2020 року у Луганській області частково або повністю згоріли приблизно 600 будинків. Третина родин (приблизно 200) і досі не отримали допомогу від держави (300 тисяч гривень) через проблеми з документами. Наприклад, не встигли на момент пожежі отримати право власності на будинок (зокрема, не отримали право на будинок, як спадок від батьків).

"Держава могла б допомогти з оформленням документів, але чиновники вирішили просто не платити гроші", – зазначив журналіст.

Сотні людей, зокрема понад сотня дітей, живуть у родичів, друзів та знайомих, а їхні будинки стоять в руїнах. У пожежі загинуло 11 людей, ще одна людина померла в лікарні від опіків. Але досі ніхто не поніс за це покарання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...