На Луганщині відкрили пам'ятник загиблому Герою України лейтенанту Тарасу Матвіїву (фото)

Лейтенант Тарас Матвіїв загинув 10 липня неподалік села Троїцьке Попаснянського району.

У селі Троїцьке Луганської області відкрили пам'ятник загиблому Герою України, офіцеру 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила лейтенанту Тарасу Матвіїву, передають Патріоти України з посиланням на на пресцентр Об'єднаних сил.

Серед учасників урочистого відкриття меморіалу були присутні військовослужбовці бригади, побратими, нинішній і попередній командири бригади, друзі, батько і наречена Матвіїва.

"За ініціативи мешканців Троїцького пам’ятник встановили перед місцевою школою. Нині тут навчається чотири десятки учнів та десять діток ходять до садочка, що також розташований у приміщенні навчального закладу. Герой загинув на позиції переднього краю оборони України від російських окупантів, що за півтора кілометра від шкільного подвір’я.

На подвір’ї школи відбувся урочистий ритуал вшанування пам’яті офіцера. Під час заходу рідні та товариші Тараса Матвіїва в пам’ять про загиблого воїна висадили довкола меморіалу дерева", - йдеться в повідомленні.

В ОС нагадують, що лейтенант Тарас Матвіїв загинув 10 липня неподалік села Троїцьке Попаснянського району. Під час мінометного обстрілу російсько-окупаційними військами в один із бліндажів його взводного опорного пункту влучила міна. Матвіїв, ризикуючи життям, врятував двох підлеглих військовослужбовців, а сам загинув.

Указом президента України від 13 липня 2020 року молодшому лейтенанту Тарасові Матвіїву присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка". Звання Героя України присвоєно за особисту мужність, виявлену під час захисту державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові.

"Прошу, не віддавайте свою свободу і права через паніку та страх. Потім їх доведеться повертати кров’ю", – так казав Герой України лейтенант Тарас Матвіїв.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...