На Львівщині перепоховали бійців дивізії Ваффен СС. Майбутній нардеп Зеленського висловив обурення (відео)

Майбутній народний депутат від "Слуги народу" Макс Бужанський обурився тим фактом, що бійців дивізії СС ховають із залученням військовослужбовців ЗСУ та під українським прапором.

У селі Червоне Золочівського району Львівської області на Меморіальному кладовищі військових Першої української дивізії Галичина відбулося перепоховання останків бійців, які загинули під час Другої світової війни в бою під Бродами. Як повідомляє видання Золочів.нет, з військовими почестями перепоховали 29 осіб, їх останки були виявлені раніше, передають Патріоти України.

Майбутній народний депутат від Слуги народу Макс Бужанський обурився тим фактом, що бійців дивізії СС ховають із залученням військовослужбовців ЗСУ та під українським прапором. "Степан Полторак, будьте так добры, сообщите, пожалуйста, кто санкционировал присутствие военнослужащих ВСУ на перезахоронении останков солдат 14й дивизии Ваффен СС? Кто отдал команду военнослужащим ВСУ накрыть гробы с останками солдат 14-й дивизии Ваффен СС государственным флагом Украины? Как Вы оцениваете исполнение государственного гимна Украины в присутствии военнослужащих ВСУ при перезахоронении останков солдат эсэсовской дивизии? Кто дал команду военнослужащим ВСУ на отдание воинского салюта при перезахоронении останков солдат 14-й дивизии Ваффен СС?", — написав він.

Бужанський заявив, що Нюрнберзький Трибунал визнав СС і всі її підрозділи злочинною організацією, тому при похованні були зроблені недозволені, згідно з міжнародним правом, дії.Слід зазначити, що раніше глава Інституту нацпам'яті Володимир В'ятрович писав про те, що річниця створення Ваффен СС дивізії Галичина не свято для українського народу.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...