На Львівщині розгорівся скандал з жителями обваленого будинку (фото)

Мешканці будинку, який обрушився 28 серпня в Дрогобичі, скаржаться на погані умови проживання та відсутність можливості забрати речі зі своїх квартир.

Рішенням суду від 2 вересня будинок на вулиці Грушевського, 101 був заарештований. Місцева влада і правоохоронці не можуть взяти на себе відповідальність і дати доступ людям до квартир, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Анна Кирилюк, яка очолила громадську організацію співвласників квартир, розповіла, що не потрапила в квартиру, де жив її син, бо двері не відкривалися. "Будинок просів після обвалу. Нам заборонено підніматися. Хто що міг відразу після трагедії винести, то забрав речі. У квартирах все залишилося, навіть деякі документи не забрали", - розповідає Анна Кирилюк.

У гуртожитках і готелях проживає 28 осіб, за інформацією мерії. Решта мешканців будинку самостійно знайшли притулок у рідних, друзів, знайомих або орендували житло.

У важких умовах виявилася сім'я Хомичів. П'ятьом членам цієї сім'ї, серед яких 5-місячне немовля, мерія надала дві кімнати в гуртожитку. Батьки Андрія Хомича проживають в кімнаті, де тільки три ліжка і стіл, маленьку шафу вони перенесли в кімнату сина, невістки і маленького онука.

"Ми вже собі самі організували тут якось, щоб проживати: килимки постелили, поприбирали, ліжка переставили. Холодильник тут був, щось там морозить. Ліжечко для дитини з жінкою самі з квартири винесли, навіть не розкручували, швидко все, лише переживали, щоб вмістилось у двері. Волонтери допомагають. Хотілося б бажати кращого житла, бо такі умови з дитиною жахливі. Люди довкола живуть, приходять з роботи і чути шум, дитина просинається. Кажуть, що нам щось шукають. Наразі нема нічого. Пропонували у мерії, щоб запитали у друзів. Наша знайома може нас взяти, але без батьків. Я не хочу залишати батьків, вони мають бути біля нас", – каже Андрій Хомич.

Молоді батьки показують, як миють дитину, ставлячи ванночку на підлогу, в пляшках приносять теплу воду. Готують на кухні, що знаходяться на поверсі. У душовій і туалеті - антисанітарні умови.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...