"На місці цих людей міг би бути кожен з нас": Як відреагували на протести евакуйовані з Китаю українці

У селищі Нові Санжари Полтавської області місцеві жителі протестують проти прибуття до медцентру Нацгвардії евакуйованих з Китаю громадян, заблокувавши дорогу міжрегіонального значення.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер повідомив про пригнічений стан українців, що евакуйовані китайського міста Ухань. Про це він повідомив журналістам у Харкові, передають Патріоти України.

"Ми борт прийняли, станом на зараз перевіряють людей, яких доставили. Лікарі на місці, які передають нашим лікарям інформацію. Після того, як вони пройдуть повну перевірку, ми повідомимо про стан людей, – заявив він.

Голова Харківської ОДА додав, що "люди пригнічені, в першу чергу вони отримують інформацію, як їх тут приймають, а приймають не дуже добре. Це бентежить зараз всіх".

Кучер зауважив, що евакуйовані громадяни вже пройшли подвійну перевірку на наявність нової коронавірусної інфекції.

"Мені певні моменти не подобаються. Ми відверто будемо про це повідомляти, тому що так (перекриттям доріг – ред.) реагувати на своїх людей ми не можемо. Ми приймаємо все ж таки наших громадян, і якщо ми всі говоримо про патріотизм – то зараз це прояви патріотизму. Проявом патріотизму є те, як ми ставимося до наших громадян, до наших людей, тому що на місці цих людей міг би бути кожен з нас", – підкреслив він.

Нагадаємо, літак з евакуйованими з Китаю громадянами України та іноземцями прибув на спеціальну стоянку в аеропорту Харкова. Усі особи на борту пройдуть прикордонний контроль з дотриманням всіх норм і правил санітарно-епідеміологічної безпеки відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил Всесвітньої організації охорони здоров’я у спеціальній відокремленій зоні аеропорту. Згодом евакуйованих з Китаю громадян буде доправлено на територію медичного центру "Нові Санжари". Впродовж 14 днів люди перебуватимуть у санаторії на обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю і безпеки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...