"На ньому не можна заробити": Експерт пояснив, чому "Нафтогаз" не купує дешевий газ для українців

В умовах кризи Україна може закуповувати дешевий газ з Європи для українців за 50-60 доларів за 1 тисячу кубометрів, однак реалізація такої політики позбавить заробітку Нафтогаз і газових трейдерів.

Експерт з питань енергетики Юрій Корольчук заявив, що Нафтогаз відмовився від закупівлі дешевого європейського газу, бо компанія і трейдери не зможуть заробити на його перепродажу населенню, передають Патріоти України.

"Правило номер один Коболєва: якщо на ринку ЄС висока ціна на газ, то його потрібно терміново купувати, взяти для цього 1,5 мільярда доларів кредитів і продавати дорогий газ населенню", - пише аналітик на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Однак, на думку Корольчука, коли можна купити газ за низькою ринковою ціною, Нафтогаз, навпаки, припиняє імпорт блакитного палива. "Правило номер два Коболєва: якщо на ринку ЄС рекордно низька ціна на газ, то потрібно терміново припинити закупівлю газу, щоб продати дорогий газ зі сховищ для потреб українців. Бо його закупили по 200 доларів і потрібно дати можливість" відбити "маржу трейдерам газу", - запевняє експерт.

Таким чином, на думку Юрія Корольчука, Нафтогаз діє не в інтересах українців, а відстоює бізнес своєї компанії і трейдерів. "Правило номер три Коболєва: завжди в кожній ситуації не ображай інтереси газотрейдерів, якщо вони не можуть заробити на постачанні газу тобі (Нафтогаз, Коболєв), то припини імпортувати газ в Україну", - підкреслив аналітик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...