На Одещині мати побила 10-річну дочку і прикувала її ланцюгом до ліжка

Виявлену побитою дівчинку звільнили від «материнських кайданів» і з численними ударами і саднами доставили в лікарню для надання медичної допомоги.

В одному з сіл Білгород-Дністровського району Одеської області в середу, 8 квітня, знайшли десятирічну дівчинку, прикуту залізним ланцюгом до ліжка. Як з'ясувалося, це зробила її рідна мати. Про варварське відношення до дитини повідомила відома правозахисниця Зоя Мельник. Вона констатує: «Співробітники сільради знайшли дівчинку в жахливих умовах побуту, з гематомами на тілі ...», передають Патріоти України.

Дану інформацію підтверджують у поліції. За їх даними, в той день родина пішла в гості до знайомих, які живуть в сусідньому селі. Поки дорослі вживали спиртні напої, дівчинка без дозволу повернулася додому, за що їй «добре дісталося» від матері. За дитину заступилися сусіди і викликали сільського голову, який, в свою чергу, - поліцейських.
Виявлену побитою дівчинку звільнили від «материнських кайданів» і з численними ударами і саднами доставили в лікарню для надання медичної допомоги.
«Сім'я дівчинки в селі проживає три роки, за цей час мати неодноразово притягувалася до відповідальності за аморальний спосіб життя і постійне вживання алкоголю разом зі своїм співмешканцем. Обидва вони ніде не працюють. Неодноразово малятко від відчаю тікала з дому, просила їжу у сусідів, не відвідувала школу ...» - уточнює Мельник.
Більш того, відповідні служби вилучили дівчинку з неблагополучної сім'ї. «Дійсно, сім'я перебуває на обліку органів поліції і служби у справах дітей. 42-річна жінка зловживає спиртними напоями і не виконує належним чином батьківські обов'язки, за що неодноразово притягувалась до адміністративної відповідальності. У минулому році працівники служби у справах дітей вилучали дитини з сім'ї та зверталися з клопотанням до суду про позбавлення жінки батьківських прав, але суд виніс рішення повернути дівчинку матері», - підтверджують в поліції.
Правозахисники обурені таким вердиктом, коли «суддя, визнавши факти «діяльності »мами, що завдають шкоди дитині, прийшла до наступного висновку:« не доведена самоусунення матері від Виконання ее батьківськіх обов`язків».
«Дане рішення виглядає особливо цинічним з урахуванням того, що суддя Ольга Прийомова сама є колишнім співробітником Білгород-Дністровського дитячого будинку, також вона встигла попрацювати співробітником місцевої прокуратури», - підкреслює Мельник.
Правозахисниця вважає, що те, що сталося нині - результат бюрократичних зволікань, а нещасний дитина позбавлена свободи і прикутий ланцюгом. «Мабуть, мати хотіла саме таким чином вирішити проблему з донькою, та так, щоб про це ніхто не дізнався і щоб не було більше ніяких судів», - вважає Мельник. У той же час вона переконана, що «в цей раз поліція не полінується все розслідувати і не спише цю справу "на адмінку", як це зазвичай відбувається, а у суду буде достатньо аргументів».
Як повідомили в Білгород-Дністровському відділі поліції, за фактом нанесення дитині тілесних ушкоджень відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею «Умисне легке тілесне ушкодження» Кримінального кодексу України. В рамках кримінального провадження призначено низку експертиз, ведеться досудове розслідування.

Після надання медичної допомоги дівчинку направили до місцевого центру соціальної реабілітації для дітей.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...