На Одещині збунтувалися відпочиваючі: З пляжу кілька днів не можуть прибрати труп дельфіна (фото)

За останній тиждень біля берегів Одеси виявили відразу кілька трупів дельфінів. Одного викинуло на берег в Лузанівці, другого побачили в акваторії морського вокзалу Одеського морського порту. Ще одного - в курортній Затоці (Білгород-Дністровський район).

У понеділок, 17 червня, в Одеській області на узбережжі, неподалік від популярного чорноморського курорту Затока, збунтувалися відпочиваючі. Причина - «погано пахнуча» туша вбитого дельфіна на пляжі, яка розкладається на 35-градусній спеці, передають Патріоти України з посиланням на місцеві ЗМІ.

За словами очевидців, на станції «Дружба», в районі бази відпочинку «Вероніка», три доби лежить на березі туша мертвого дельфіна. Відпочиваючі ніяк не можуть домогтися того, щоб труп тварини забрали на утилізацію. «Мертвого дельфіна третій день поспіль викидає на берег, люди дзвонять в усі інстанції, але толку немає. Приїжджала поліція, сказали, що це - не в їх компетенції, подзвонили в Шабо, просто сказали, що звідти повинні приїхати якісь фахівці і утилізувати цей труп. Поліцейські постояли півгодини і пішли. Правда, мертвого дельфіна накрили простирадлом», - повідомляють очевидці.

Потім подбати про загиблого взялися співробітники однієї з місцевих баз відпочинку, які забрали його і кудись повезли. Судячи з усього, вони просто викинули його в море подалі від берега, тому що вже на наступний день ссавця знову викинуло на берег.

В обід понеділка, 17 червня, труп залишався на місці. Після «піднятого галасу» на пляж, начебто, направили співробітників Держекоінспекції.

Багато одеситів висловлюють припущення, що причиною смерті дельфінів може бути «неприродно зелена, практично отруйна вода в Чорному морі». Однак фахівці цю версію повністю відхиляють: мовляв, дельфіни не харчуються водоростями.

Можна, звичайно, говорити про неприродню спеку і, як результат, підвищення температури морської води, цвітіння водоростей, інші аномальні явища. Конкретні причини того, що відбувається поки ніхто не береться обґрунтувати.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...