На одному з військових полігонів модернізований "Штурм-С" здійснив перший пуск (фото, відео)

Глибока модернізація "Штурм-С" включає у себе заміну ракети 9М114 "Кокон" на РК-2П від ДККБ "Луч".

Тотальна модернізація самохідного протитанкового ракетного комплексу "Штурм-С", який отримав збільшену дальність пострілу та можливість ведення бойових дій за будь-яких погодних умов та часу доби, пройшла перші вогневі випробування, передають Патріоти України з посиланням на Defense Express.

"Міноборони зробило ставку на створення зразків озброєння з максимальним урахуванням реального бойового досвіду, наявних та перспективних загроз на полі бою таі реально необхідних Збройним Силам України", - прокоментував розробку самохідного протитанкового ракетного комплексу заступник Міністра оборони України Олександр Миронюк.

Зазначимо, глибока модернізація "Штурм-С" включає у себе заміну ракети 9М114 "Кокон" на РК-2П від ДККБ "Луч". Заміну застарілих засобів прицілювання та радіоканалу наведення на новітній комплекс ОПСН-І з тепловізором та лазерною системою наведення, а також інші нововведення.

Штурм-СМ
Зазначимо, що під час стрільб фахівці ДККБ "Луч" використали телеметричну версію ракети РК-2П, в якій замість бойової частини розміщено вимірювальну апаратуру. Це дозволяє проаналізувати всі параметри роботи комплексу на всіх етапах. Після аналізу всіх даних очікується проведення стрільб ракетами вже з бойовим спорядженням із повною імітацією бойового застосування.

Додамо, що нова високоточна протитанкова ракета РК-2П має значну дальність польоту, є надійною та стійкою до завад противника. Бронепробиття її тандемної головної частини дозволяє пробивати броню найзахищеніших танків. Боєзапас модернізованого "Штурму" складається з 12 таких ракет.

РК-2П
Для наведення ракет використано гіростабілізовану оптико-прицільну станцію, яка оснащена тепловізором та має 20-кратну оптику, яка дозволяє виявляти цілі на відстані понад 11 кілометрів.
ОПСН-І
Окрім того, ДККБ "Луч" розробив нове програмне забезпечення для ПТРК в якому реалізовано автосупроводження цілі - оператор має лише навести перехрестя на ціль, а програма буде тримати його самостійно поки ціль не буде знищено.
Штурм-СМ
Завдяки таким нововведенням український протитанковий комплекс є абсолютно новою машиною у порівнянні із радянським "Штурм-С", який мав реальну дальність стрільби до 4 км та озброювався ракетою 9М114 "Кокон" без тандемної головної частини. Єдине, що фактично об’єднує ці машини зараз - шасі МТ-ЛБ. Але, враховуючи напрацювання ДККБ "Луч", надалі цілком можливо очікувати встановлення нових систем на інші шасі.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...