На озброєння Збройних сил України офіційно прийнята "Фурія"

За інформацією, оприлюдненою на відкритій енциклопедії Вікіпедія, назву придумали самі бійці, які використовують апарат майже з самого початку бойових дій на Донбасі. Першим батальйоном, який використовував «Фурію», був «Донбас».

Наказом Міністерства оборони України №115 від 09.04.2020 за результатами успішних державних випробувань Безпілотний авіаційний комплекс розвідки та коригування вогню артилерії А1–СМ «Фурія» офіційно прийнятий на озброєння Збройних Сил України. Про це повідомляє пресслужба компанії НПП “Атлон Авіа” на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

БпАК А1-СМ «Фурія» є першим вітчизняним комплексом, розробленим приватною компанією, який був прийнятий на озброєння української армії.

До прийняття на озброєння А1–СМ «Фурія» вже надходила до Збройних Сил України та Національної гвардії України де за результатами експлуатації до конструкції вносились відповідні зміни.

«Ця значна подія стала можливою завдяки багаторічній співпраці нашої команди з фахівцями Збройних сил та Міністерства оборони України», – написали у пресслужбі.Безпілотний авіаційний комплекс розвідки та коригування вогню артилерії А1–СМ «Фурія»БпАК А1-СМ «Фурія» був сконструйований київським НПП «Атлон Авіа» 2014 року і представлений широкому загалу 21 січня 2015.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...