На Полтавщині автомобіль "Укрпошти" розстріляли з гранатомета (фото, відео)

Стан 59-річного водія поштового автомобіля залишається важким. Супроводжуюча водія жінка-охоронець отримала контузію і закриту черепно-мозкову травму.

Всього три доби знадобилося правоохоронцям Полтавщини за підтримки оперативників департаменту карного розшуку Нацполіції України, щоб вийти на слід і затримати розбійників, які вчинили підрив автомобіля «Газель» «Укрпошти» і заволоділи мішком з грошима в сумі понад 2,7 мільйона гривень, передають Патріоти України.

У ГУНП в Полтавській області розповіли, що четверо затриманих - жителі Полтавщини у віці від 30 до 40 років, раніше не судимі. Одному з них надягли наручники в Лубнах, а трьом його спільникам - в Києві.На одному з недоглянутих сільських подвірь під Лубнами був виявлений старий автомобіль ВАЗ-2108 світло-бежевого кольору, на якому грабіжники втекли з місця злочину. Він випадково потрапив на відеореєстратор авто, що проїжджало у той момент по зазвичай безлюдній дорозі між селами Тишки і Ждани, де була підірвана «Газель». Зовнішній вигляд «вісімки», правда, на той час зловмисники встигли дещо змінити: вони позбулися особливої прикмети машини - правого переднього крила чорного кольору, замінивши його на бежевий, і поміняли номери.Повідомляється також, що вкрадені гроші знайдені. Поліція продовжує встановлювати і інших осіб, причетних до цього зухвалого злочину в якості навідників і посібників.

Поки ж чотирьом затриманим оголошено про підозру в: здійсненні розбою, спрямованого на заволодіння майном в особливо великих розмірах, вчиненого групою осіб; замаху на умисне вбивство двох осіб, вчинене з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб; присвоєння вогнепальної зброї. Вирішується питання про запобіжний захід. Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або ж довічне ув'язнення.
За інформацією колишнього нардепа Ігоря Мосійчука, уродженця Лубен, «Газель» розстріляли 7 липня серед білого дня з гранатомета. На місці виявлено тубус від РПГ. Раніше повідомлялося, що в кабіну автомобіля «Укрпошти» було закладено саморобний вибуховий пристрій, приведений в дію дистанційно.
А жителі Тишків розповідають, що підірваний автомобіль, на якому розвозили людям пенсію і забирали з поштових відділень гроші за оплату комунальних платежів, їздив повз їх села по вівторках і п'ятницях в один і той же час - між 8:00 і 9.00. Тобто розбійникам не становило жодних проблем простежити його маршрут.На жаль, стан 59-річного водія поштового автомобіля залишається важким. За словами завідувача відділенням анестезії та інтенсивної терапії лікарні Лубен Олександра Ткаченко, у потерпілого контузія головного мозку, численні осколкові поранення обличчя, шиї та правого плеча, розірвана барабанна перетинка. На жаль, пошкоджене око врятувати не вдалося. Після операції чоловік був підключений до апарату штучної вентиляції легенів.
Супроводжуюча водія жінка-охоронець, 1971 року народження, отримала контузію і закриту черепно-мозкову травму. Її стан не викликає побоювань.
«Питання: чому у всіх банків броньовані автомобілі, а у "Укрпошти" - звичайні "Газелі"? Дуже шкода хлопців, які працюють на цю убогу державну організацію. А поліції спасибі. Уміють іноді працювати», - висловлюються з цього приводу коментатори в соцмережах.
- Співробітники, що перевозять гроші, озброєні, проходять навчання по володінню зброєю, мають бронежилети, - розповідав журналістам відразу після НП перший заступник генерального директора «Укрпошти» Олександр Перцовський.

За його словами, громадяни, в зв'язку з пограбуванням не дочекавшись пенсійних виплат 7 липня, отримали їх на наступний день - на це були виділені додаткові кошти.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...