На Полтавщині перепоховали загиблого в Іловайському котлі бійця (фото)

Військовий ЗСУ, якого вважали зниклим безвісти, був перезахоронений в рідному селі.

У вівторок, 12 листопада, в селі Шкурупіївка Полтавської області перепоховали командира міномета мінометної батареї 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" Романа Дилера, який вважався зниклим без вісті після битви під Іловайськом. Про це повідомляє Решетилівська районна держадміністрація на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

35-річного Романа Диллера мобілізували 31 липня 2014 року. Після цього у нього була 10-денна підготовка в 93-ї ОМБ в селі Грабське, яке знаходиться біля Іловайська Донецької області. З 29 серпня рідні бійця втратили з ним зв'язок, хоча до цього він регулярно дзвонив близьким.

Були різні чутки про місцезнаходження військового. Батьки, дружина та син вважали його безвісти зниклим.

Але Роман загинув біля села Червоносельское Донецькій області, коли колона бійців ВСУ намагалася прорватися з Іловайського котла. 3 вересня 2014 року тіло загиблого Диллера разом з іншими бійцями, які полягли під Іловайськом, доставили в дніпропетровський морг.

Диллера спочатку поховали на Алеї Героїв Краснопільського кладовища в Дніпрі, а потім рідні бійця провели тести ДНК і перевезли його останки в рідне село.

16 січня 2016 року Роман Диллер був нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно). Нагороду отримали його дружина і син, який на той час навчався в 5 класі.

У 2018 році на стіні Решетилівської гімназії ім І. Л. Олійника, яку закінчив Діллер, встановили меморіальну дошку на його честь, оскільки він віддав своє життя заради збереження суверенітету України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...