На Полтавщині провели в останню путь Ярославу Никоненко, яка загинула від кулі снайпера на Донбасі (фото)

Ярослава загинула 15 жовтня під час виконанні службових обов'язків. Ворожий снайпер випустив їй кулю в голову. Це сталося під Мар'їнка Донецької області.

У п'ятницю, 18 жовтня, в Миргороді на Полтавщині відбулося прощання з військовослужбовцем 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу ЗС України України Ярославою Никоненко, передають Патріоти України з посиланням на Факти.

На війну Ярослава пішла добровольцем, в 2015 році після загибелі батька - Сергія Никоненка, який служив корегувальником вогню в батальйоні «Айдар». Пройшла в «Десні» чотиримісячну підготовку, звідки вирушила на передову. Служила на позиціях поблизу шахти «Бутівка», була розвідницею. Побратими кажуть, їй доручали найскладніші завдання, нерідко в тилу ворога. Пізніше підписала контракт зі Збройними Силами України.- Вона не повинна була загинути, - витирає сльози один з ветеранів АТО, що прийшов на прощання. - Ярославу берегли, знаючи про те, що її батько загинув на війні і в неї самої росте 13-річна дочка. 101-а бригада охорони Генштабу - елітне з'єднання в складі Збройних Сил, підпорядковується безпосередньо начальнику Генерального штабу - Головнокомандувачу ЗСУ. Його немає на передовій. Але напередодні президент Зеленський вітав військових на Донбасі, і, швидше за все, Ярославу відправили в зону ООС у відрядження.

Напевно, ворожий снайпер бачив в прицілі красиву жінку, проте, у нього не здригнулася рука. Куля потрапила Ярославі Никоненко в голову.Попрощатися з відважною землячкою прийшли тисячі жителів Миргорода: до гробу, встановленого на центральній площі міста, вишикувалася величезна черга з бажаючих віддати їй останню шану. Багато ставали на коліна. Труна потопала у квітах.Поховали Ярославу Никоненко на Алеї героїв на міському кладовищі, де спочиває її батько, герой АТО, учасник війни в Афганістані.У загиблої залишилася 13-річна дочка Софія, яка весь час, поки її мама служила, була на вихованні бабусі в Миргороді, і молодша сестра Богдана, теж фронтовичка. Богдана, як і при прощанні з батьком, очолювала траурну процесію.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...