На Полтавщині розгорівся скандал навколо смерті медика від коронавірусу

​За похорон померлої від коронавірусу в лікарні Кременчука співробітники кременчуцького комунального спецкомбінату ритуальних послуг (СКРУ) виставили рахунок на 20 тисяч гривень - зокрема, змусили двічі по максимуму оплатити перенесення труни.​

53-річна Людмила Дяченко, яка працювала клінічним лаборантом Глобинської районної лікарні, померла від COVID-19 24 травня, через місяць після звернення до лікарів. Ще 23 квітня Людмилу поклали в інфекційне відділення лікарні "Кременчуцької". ПЛР-тести підтвердили діагноз - коронавірусна інфекція, передають Патріоти України з посиланням на ТелеграфЪ.

Її лікування в лікарні не було безкоштовним. Як свідчать оприлюднені родичам чеки, їм доводилося витрачати чималі гроші на покупку антибіотиків, які застосовуються при лікуванні пневмоній.

Але після того, як пацієнтка померла, рідним виставили ще й величезний рахунок за поховання, яке проводили співробітники кременчуцького комунального спецкомбінату ритуальних послуг. Загальна сума оплати становила близько 20 тисяч гривень.

При цьому з родини Дяченко взяли максимальну суму за перенесення труни в вихідні дні, хоча ховали Людмилу в будній день, в понеділок, причому гроші за перенесення труни взяли двічі - 2860 грн і 3820 грн. Згідно з документами, на похоронах використовувалися відразу три катафалки (за чеками), один з них - в надурочний час.

За словами рідних, вони не бачили ні історії хвороби померлої, ні листа призначень, ні виписки з медичної карти, ні навіть лікарського висновку про смерть - його забрали співробітники СКРУ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...