"На ракетне озброєння плануємо витратити на 300 млн більше, ніж торік", - Загороднюк

Міністр відкинув звинувачення у недостатньому фінансуванні "ракетного щита" України.

Андрій Загороднюк

На ракетне озброєння для Збройних сил України у цьому році планується витратити на 300 млн гривень більше, ніж у минулому. Про це розповів Міністр оборони України Андрій Загороднюк, передають Патріоти України з посиланням на LB.ua.

Зокрема, посадовець відкинув звинувачення у недостатньому фінансуванні "ракетного щита" України. "На ракетне озброєння ми плануємо витратити на 300 млн гривень більше, ніж в попередньому році. Це не зовсім схоже на "закриття програми", - відзначив Міністр оборони.

Також він підтвердив плани щодо завершення державних випробувань наземного варіанта протикорабельного комплексу РК-360МЦ "Нептун" та коригованих ракет "Вільха-М" у цьому році з прийняттям цих систем на озброєння. "Повертаючись до питання про ракетну програму, її не існує. І ніколи не було. Так вийшло. Ми тільки розробляємо концепцію розвитку нашої ракетної галузі. Проте є дослідні конструкторські розробки того чи іншого виду озброєнь. Наприклад, "Вільха" або "Нептун". Звісно, зупиняти їх ми не збираємося. По "Нептуну" в цьому році ми повинні закрити конструкторську розробку і поставити його на озброєння. Фінансовий ресурс на це передбачений. Так само й з "Вільхою", - наголосив Андрій Загороднюк.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

субота, 14 вересень 2024, 0:10

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва, прочитана з чистою душею, допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...