На Рівненщині фельдшер понад 2 км ніс пацієнта на спині по заметах

Через снігові замети карета "швидкої допомоги" не змогла проїхати за адресою виклику.

Під Рівним медик "швидкої допомоги" вирушив пішки по заметах до пацієнта в село, оскільки автомобіль "екстренки" не міг дістатися туди через снігові замети на дорозі. Фельдшер після огляду чоловіка на своїй спині відніс його до карети для подальшої госпіталізації. Про це розповіли в Рівненському обласному центрі екстреної медичної допомоги на сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Повідомляється, що днями на спецлінію "103 надійшов виклик про те, що житель села Воронів потребує допомоги. У 47-річного чоловіка почалися судоми на фоні ДЦП, а його мати розгублена і не знає, що робити. "На виклик виїхала фельдшерська бригада Тучинського пункту постійного базування центру екстреної медичної допомоги. Однак через снігові замети, карета "швидкої допомоги" не могла проїхати за вказаною адресою", - розповіли лікарі.

Тоді фельдшер "швидкої" Степан Вознюк взяв із собою необхідні медичні препарати і відправився в село пішки. Він подолав понад 2 кілометри, щоб дістатися до пацієнта.

Вже не на місці, оглянувши чоловіка і надавши необхідну допомогу, медик зрозумів, що пацієнта потрібно доставити до лікарні. Тому Вознюк взяв його на спину і повернувся до машини, що залишилася на дорозі. Так чоловіка і вдалося благополучно госпіталізувати до Гощанської центральної районної лікарні.

В обласному центрі екстреної медичної допомоги висловили щиру подяку Степану Вознюку за професіоналізм і небайдужість. "Пишаємося нашими співробітниками екстреної медичної допомоги!" - відзначили в центрі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...