На Росії назвали умову, за якої Путін піде з Донбасу

Кровопролитний конфлікт залишається для РФ зручним важелем тиску не тільки на Україну, а й на Захід.

Кремль категорично відмовляється від пропозицій Києва змінити Мінські угоди, щоб зробити їх здійсненними. Це важливий сигнал. За фактом, Кремлю не потрібно припинення війни на Донбасі. Це у Facebook визнав російський блогер Ель Мюрид, який в 2014 році гаряче підтримав вторгнення військ РФ в Україну, передають Патріоти України.

Мюрид впевнений, що розглядати ситуацію на Донбасі необхідно виключно в контексті газової війни за європейський ринок.

"Донбас і є ключовий аргумент Кремля в цій суперечці", - заявив блогер.

Він констатував, що на минулому зустрічі "Нормандської четвірки" Києву і Москві так і не вдалося прийти до остаточного рішення по новому транзитному контракту. Каменем спотикання стали обсяги газу для прокачування до Європи по українській ГТС. "Газпром вимагає "плаваючі" зобов'язання, що дозволяють йому знижувати в міру введення потужностей в лад обсяги транзиту. Київ (і Європа) вимагають гарантованого мінімуму, причому істотно вище заявлених Кремлем 15 мільярдів кубометрів", - пояснив експерт.

Він висловив упевненість, що Кремль може відмовитися від Донбасу тільки в тому випадку, якщо доб'ється вигідних для себе (і невигідних для Києва) умов щодо транзиту. "Республіки" просто в цьому випадку стануть не потрібні Москві, їх "зіллють". "Кремль цілком може піти на те, щоб протягом 20 року повернути його назад, причому зі спробою повернення його в якості "троянського коня" - розповів Мюрид.

Він зазначив, що цей сценарій дуже невигідний Києву. "У тому випадку, якщо Київ зуміє продавити невигідний для Кремля варіант угоди, то Донбас знову буде затребуваний як інструмент тиску - але вже з прицілом на закінчення терміну дії нового контракту", - повідомив російський блогер.

Він констатував, що виникла "патова ситуація", вирішити яку Київ зможе тільки військовим шляхом. "Зміна Мінських угод - це війна. Нехай коротка і з обмеженими цілями. Політичний сенс такої війни - вихід зі статусу переможеного ... Чи готовий Київ до короткої військової операції - невідомо. Чи готовий Зеленський, який прийшов під гаслами миру, стати головнокомандувачем воюючої армії - невідомо. Чи є шанс у української армії розгромити "відпускників" і "людей, що займаються військовими питаннями" - невідомо. Однак виключати того, що обставини змусять Київ розглядати саме військовий сценарій, не можна. Іноді виникають сітуації, коли раціональних рішень не залишається і доводиться імпровізувати", - констатував Мюрид.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...