На Росії вигадали, як уникнути включення своєї "суперзброї" в обмежувальний договір зі США

У травні Сполучені Штати заявили, що Росія повинна внести у Договір низку зброї, яка відповідає критеріям "нового виду стратегічних наступальних озброєнь.

Кремль не хоче вносити свою "суперзброю" у Договір про скорочення стратегічних наступальних озброєнь. Деякі з екземплярів стратегічної російської зброї не знаходиться на бойовому чергуванні, тому перегляд Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь неможливий. Про це російському федеральному телеканалу розповів перший заступник голови комітету Держдуми з міжнародних справ Дмитро Новіков, передають Патріоти України.

"У Росії є низка розробок, але, як правило, від розробки нового виду озброєння до поставки на бойове чергування проходить багато часу. І в цьому випадку ми маємо справу саме з такою ситуацією", – сказав він.

У травні в США заявили про необхідність внести у Договір російські ракетні комплекси "Авангард" и "Кинжал", міжконтинентальну ракету (МБР) РС-28 "Сармат", крилату ракету "Буревестник" і плавальний апарат "Посейдон", які відповідають американським критеріям "нового виду стратегічних наступальних озброєнь".

Перерахована зброя була представлена президентом РФ Володимиром Путіним у березні 2018 року.

Російсько-американський Договір припиняє дію у лютому 2021 року. Угода передбачає двосторонні обмеження кількості ядерних боєзарядів і стратегічних носіїв.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...