На Росії знайшли мертвим соратника відомого неонациста

Зазначається, що, найімовірніше, Костильов наклав на себе руки.

Соратник "Тесака" - "Костиль"

У Підмосков'ї в лісі знайшли мертвим соратника російського неонациста Максима Марцинкевича («Тесак») – Артема Костильова, відомого як Костиль, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Як пише «Сноб», його тіло в лісі під Красногорськом знайшов грибник. Зазначається, що, найімовірніше, Костильов наклав на себе руки.

На цей час Слідчий комітет почав перевірку, вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Що відомо про Артема Костильова

Артему Костильову було 36 років. На початку нульових він разом «Тесаком» був у Народній національній партії (ННП), яку вони покинули у 2004 році та створили фонд «Вірність і життя».

Костильов також знявся в декількох роликах об'єднання «Формат 18», в яких учасники руху нападали на мігрантів і бездомних.

Смерть «Тесака»: подробиці

Про смерті Марцинкевича в СІЗО стало відомо 16 вересня. Його тіло знайшли в одиночній камері, де він перебував тимчасово для подальшого пересилання до Москви. Його везли до столиці для явки з повинною у новій справі.

За словами адвоката Олексія Михальчика, Марцинкевича катували протягом останніх трьох місяців. «Тесак» нібито розповідав йому про тортури, метою яких було домогтися від нього визнання у вбивствах, скоєних в Москві в 90-х.

Хто такий «Тесак»

  • Вперше «Тесак» став відомий як лідер міжрегіонального відділення неонацистської молодіжної організації «Формат 18».
  • Після цього він став співзасновником і громадського руху «Перебудова». Найпопулярніший проект цього руху «Окупай-педофіляй», метою якого була боротьба з педофілами.
  • Проти «Тесака» було порушено чотири кримінальні справи.
  • У грудні 2018 року «Тесака» засудили до 10 років колонії суворого режиму за напади на людей під приводом боротьби з наркоторгівлею. Через рік вирок Марцинкевичу переглянули та вид виправної установи змінили на колонію загального режиму. У жовтні 2014 року «Тесак» заявляв, що не збирається кінчати життя самогубством.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...