На росТБ показали сюжет про українських військовополонених на Донбасі (відео)

​Один з російських телеканалів продовжує висвітлювати життя на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донбасу.

Так вчора телеканал показав сюжет про трьох українських полонених, яких члени НЗФ готові повернути українській стороні в рамках обміну військовополоненими. Сюжет знімали в колонії Донецька, куди вхожі російські журналісти, передають Патріоти України з посиланням на Новости Донбасса.

Українським журналістам вдалося частково ідентифікувати полонених українських військових, яких показали в сюжеті. Це 23-річний Василь Жемелінський і 54-річний Борис Пундор. Особу третього, на жаль, встановити не вдалося.

Василь Жемелінський служив в 57-й бригаді ЗСУ. 17 лютого 2018 року потрапив в полон до членів НЗФ під Пісками.
Борис Пундор - один з 8 військовослужбовців 43-й окремої механізованої бригади «Патріот», які потрапили в полон НЗФ 22 травня 2019 року.
На відео видно, як Жемелінський запитує у так званого «омбудсмена» Дар'ї Морозової: «Чи будемо ми вдома в цьому році?», на що вона відповіла, що «В будь-якому випадку, ви всі втрьох підтверджені. Ви всі учасники майбутнього обміну».
Також Василь заявив російським журналістам, що має намір і далі служити в рядах Збройних сил України, «якщо це буде можливо».
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...