На розсекречених архівах КДБ: В Україні створили неігрове кіно про аварію на ЧАЕС (трейлер)

Зйомки проходили в Україні і США.

На 34-річницю аварії на ЧАЕС представлено трейлер українського фільму "Артефакт Чорнобиля", що ґрунтується на нещодавно розсекречених архівах КДБ і культурних проєктах, які переосмислюють трагедію минулого української нації. Про це повідомили організатори, передають Патріоти України.

Зйомки проходили в Україні і США, саундтрек до стрічки написано за участі відомого бітбоксера DUB FX. Під час зйомок фільму створено мурал на ЧАЕС, встановлено рекорд України з найбільшою Діджитал-скульптурою "Чорнобильське сяйво" та проведено дослідження КМІС, що українці знають про Чорнобильську аварію.

Результати останнього показують, що 60% - не знають дати аварії на ЧАЕС, 92% - не знають норм радіації сьогодні, 47% - досі вірять радянським фейкам про Чорнобиль.

Під час боротьби з пожежами в зоні відчуження режисер і продюсер Валерій Коршунов став співорганізатором та координатором Волонтерського штабу при Громадській раді ДАЗО, який забезпечує рятувальників необхідним.

Фільм "Артефакт Чорнобиля" знято за підтримки Українського культурного фонду, Міністерства культури й інформаційної політики, Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища, Галузевого державного архіву СБУ, Національного музею Чорнобиля, Державного агентства з управління зоною відчуження, МГО "Центр Прип'ять.ком".


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...