"На сьогоднішній день таких обставин немає", - експерт про можливість позбавлення України безвізу

Ініціатива з припинення безвізового режиму між Україною і Євросоюзом, озвучена в уряді Естонії, швидше за все, не вийде за межі внутрішньоестонської дискусії.

Таку думку висловив виконавчий директор міжнародного фонду "Відродження" Олександр Сушко, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

У глави МВС Естонії Марта Хельме, який озвучив цю ідею, "немає підтримки ані в уряді Естонії, ані тим більше в Євросоюзі", – зауважив він.

Експерт нагадав про те, що партія Хельме EKRE – "ультраправа партія, друзі Марін Ле Пен, і у нас немає жодних ілюзій щодо того, чиї вони друзі. Але вони відіграють міноритарну роль в уряді, і вирішального впливу на зовнішню політику Естонії вони не спричиняють".

Говорячи про ідею скасувати чи переглянути безвіз з Україною, Сушко підкреслив: "Це рішення ухвалювалося не Естонією, а Європейським Союзом загалом, відповідно, переглянуто воно може бути тільки усім Євросоюзом".

Він нагадав про те, що існує механізм припинення безвізового режиму, який "був деталізований у 2017 році". "Там прописані певні критерії, за якими кожна країна може залишитися без безвізу. Наприклад, одна з причин – збільшення біженців або шукачів притулку з цієї країни на території однієї або кількох країн ЄС, невиконання цією країною взятих на себе зобов'язань тощо".

"Якщо це станеться з Україною, то виникнуть ризики призупинення безвізу, але на сьогоднішній день таких обставин немає. Тому ніяких реальних перспектив така ініціатива не має. Швидше за все, вона не вийде за межі навіть внутрішньоестонської дискусії", – резюмував експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...