На території окупованого Криму археологи знайшли стародавню керамічну майстерню (фото)

За словами вчених, майстерня - досить рідкісна знахідка.

В окупованому Криму археологи Інституту археології РАН виявили залишки керамічної майстерні IV-III століть до нашої ери. Знахідку знайшли в центрі Севастополя на мисі Кришталевий. Наразі там проходять будівельні роботи, повідомляє пресслужба інституту, передають Патріоти України.

Фахівці також виявили залишки печей для випалювання кераміки, майданчик для сушіння виробів і фрагменти кераміки. Історики розчистили чотири печі розміром 3х3 метра. Вони були обладнані з серцевої цегли. Вчені припускають, що в двох печах випалювали посуд і амфори, а в квадратних - черепицю."В одній з печей виявили керамічні грузила для ткацьких верстатів з клеймами. В іншій знайшли невеликий керамічний штамп для нанесення орнаменту на глиняні вироби", - йдеться в повідомленні.Археологи розчистили і майданчик поруч з печами, розміром 10 метрів. Він міг служити місцем, де сушили керамічні вироби.

За словами вчених, майстерня - досить рідкісна знахідка. Такі об'єкти раніше знаходилися далеко за містами через ризик пожежі. В останній раз подібне відкриття зробили в 1950-і роки за південною оборонною стіною Херсонеса Таврійського.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...