"На тобі, Боже, що мені не гоже...": В Україну можуть масово хлинути недорогі іномарки з Європи і Японії

Причина - набуття чинності в країнах ЄС нових екологічних стандартів.

В Україну можуть масово хлинути недорогі б/в авто з Європи і Японії. І на це, кажуть експерти, є кілька причин, передають Патріоти України з посиланням на РБК-Україна.

Як довго чекати недорогих авто з Євросоюзу?

З 2025 року в країнах Європейського союзу набуває чинності новий екологічний стандарт Euro 7А з викидами СО2 на 66% нижче у порівнянні з Euro 6D. Це призведе до того, що європейці почнуть більш активно позбавлятися від старих автомобілів.

Більше того, через кілька років після 7А-стандарту, на Старому Континенті почне діяти Euro 7B, у якого рівень викидів СО2 буде нижче на 90% порівняно з Euro 6D, а викиди азоту - в шість разів меншими, що змусить жителів європейських країн майже повністю відмовитися від своїх старих машин.

Крім того, великим європейським автовиробникам доведеться налагодити виробництво машин, які відповідали б новим екологічним вимогам. При цьому, частина авто, швидше за все, будуть модернізовані до рівня Euro 7 (так, наприклад, зробили в Німеччині зі старими дизельними машинами).

"Але більшість машин європейці будуть продавати. І багато з цих автомобілів, мабуть, з'являться в Україні", - пише портал Today.ua.

Дешеві авто з Японії можуть з'явитися в Україні в середині 2030-х

З наступного десятиліття всі нові легкові авто в країні висхідного сонця згідно з місцевим законодавством повинні бути або повністю електричними, або принаймні гібридами. А до середини 2030-х продажі нових авто з двигунами внутрішнього згоряння в Японії будуть повністю заборонені.

При цьому, місцеві автовиробники активно критикують плани влади, попереджаючи, що такий поспішний перехід на електрокари, по-перше, дуже сильно вдарить по японської автопромисловості, а по-друге - електромережі не зможуть витримати навантажень.

У свою чергу японські чиновники запевняють: програма передбачає поступовий перехід до електротязі, а продажі гібридних авто будуть дозволені й після 2035 року.

"Якщо японці все ж відмовляться від традиційних авто, то більшість стосовно нових автомобілів з ДВЗ можуть опинитися на українському ринку, як зараз сотні тисяч машин з Європи і США", - вважають експерти "АвтоПорталу".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...